Dárek zdarma při nákupu nad 500 Kč vč. DPH

5 tipů, jak provonět byt v kterékoli roční období

Cítit se doma pohodlně, to není jen o vkusném zařízení či teple sálajícího krbu. Abyste se cítili příjemně tam, kde trávíte nejvíce času, je třeba působit i na další lidský smysl – čich. Vůně, kterou dýcháte, totiž významně ovlivňuje psychický stav. Díky ní navodíte tu správnou atmosféru. Přinášíme vám proto 5 nejlepších tipů, jak provonět byt, ideálně přírodní cestou.

1. Použijte vonné svíčky či vosky

Není vosk jako vosk. Místo chemické směsi rozhodně vsaďte spíše na produkty, jež mají kvalitní složení a neuškodí vám. Ohrozit své zdraví na úkor aromatu není nic dobrého. Naštěstí je – zvláště v předvánočním čase – na trhu spousta výrobků z čistě přírodních surovin.

2. Vůně do aromalampy dejte i do rozprašovače

Pokud milujete rozličné vůně, určitě vám doma nechybí nějaká ta vonná esence. Možná ji kapete do aromalampy. Využít se dá ale i jinak. Esenci, která ovšem není na bázi oleje, nakapejte do vody v rozprašovači. Získáte tak skvělý sprej, díky němuž osvěžíte vzduch, kdykoliv se vám zamane.

3. Jak provonět byt sušenými květy

Znáte potpourri? Jedná se o směs sušených květin a ovoce. Může mít různé barvy i odlišná složení. S potpourri získáte překrásnou, a ještě voňavou dekoraci. Klidně ji dozdobte sezónními sušenými rostlinami, šiškami, hoblinami, kořením či kůrou.

4. Kávičku nemusíte jen popíjet

Ani nemusíte být „kafařem“, aby váš nos doslova pohladila vůně kávy. Kávová zrna jsou proslulá svým intenzivním aromatem, které dokáže i povzbudit. Nasypejte do ozdobné skleničky kávová zrna. Klidně vytvořte kávovou dekoraci z vrstev najemno a nahrubo mleté kávy i z celých zrníček.

5. Vonný plast může být i ekologický

Zatímco přírodní vůně provoní vaše obydlí na poměrně krátkou dobu a musíte ji častěji obměňovat, vonný plast kolem sebe vydrží šířit příjemné přírodní aroma až měsíc v kuse. Způsobů, jak provonět byt voňavou ozdobou, je hned několik. Využít lze prostorové, automatické i elektronické osvěžovače vzduchu. Ty od FrePro vynikají speciální americkou technologií, díky níž není vůně umělá. Plast, z něhož jsou vůně vyrobeny, je navíc ekologický. Vyzkoušet můžete třeba prostorový osvěžovač vzduchu Eco Air 2.0, který nepotřebuje žádné napájení, neobsahuje tekutinu, gel ani olej a je bezhlučný. Rodiny s dětmi ocení i fakt, že je nerozbitný. O něco „vymakanější“ mašinkou je pak strojek Easy Fresh 2.0. Dokáže totiž regulovat intenzitu vůně dle nastavení. První týden se jeho vrtulka netočí vůbec, protože vonný kryt je cítit dostatečně intenzivně, druhý týden se zatočí občas, aby rozvířila vůni do okolí, třetí týden je vrtulka ještě akčnější a čtvrtý týden už se točí nepřetržitě. Chytrý přístroj se sám ohlásí, až bude chtít vyměnit vonný kryt za nový.

Jak vidíte, metod, jak si pobyt doma ještě více zpříjemnit, není málo. Rádi se dozvíme také o vašich tricích k provonění domova nebo kanceláře. Napište nám své tipy na Facebook. Těšíme se!

Můj e-shop webdesign 2bcreative.cz
Doprava zdarma nad 1815 Kč bez DPH
Doručení od 79 kč s DPH