Dárek zdarma při nákupu nad 500 Kč vč. DPH

Objevte nejlepší vůně do bytu, které si rozumí s přírodou

Stále více lidí se snaží žít ekologicky. Když si chtějí doma zapálit vonnou svíčku, pídí se v obchodech po ekologičtější verzi. Zkuste to také! Sice vynaložíte nějakou tu vlastní energii do hledání té nejlepší vůně do bytu, ale ve finále můžete být spokojeni. Najdete si to, co nejlépe vyhovuje vám a zároveň i přírodě. Podívejme se na několik tipů, jak si provonět domácnost ekologickou cestou.

Nakrájejte ovoce na topení, ne do pusy

Citron, pomeranč, mandarinka, ale třeba i jablečné křížaly. Přesně takové ovoce se hodí nejen na doplnění vitamínů, ale i na provonění domova. Stačí jej nakrájet na silnější plátky a položit buď přímo na topení, nebo na speciální podložku se síťkou, jež slouží k sušení ovoce. Vůni ucítíte pár dní.

Vybírejte kvalitní esenciální oleje

Chcete vyzkoušet esenciální olejíček do aromalampy nebo difuzéru? V tomto případě rozhodně doporučujeme ptát se na složení. Na trhu je řada levných chemických variant, které nejen že nevoní přirozeně, ale ještě do vzduchu vypouští více toxických látek než těch přírodních. Seženete-li kvalitní vonnou esenci, smíchejte ji s trochou vody a nechte stát na parapetu nad topením nebo ji použijte do aromalampičky. Tady ovšem pozor, jakou svíčku používáte v aromalampě. I ta může mít nelichotivé složení.

Káva a koření patří mezi velmi oblíbené vůně

Zrnka kávy, celá skořice, vanilkový lusk. Můžete si pohrát s dětmi nebo si udělat chvilku pro sebe a z těchto surovin vytvořit ve sklenici elegantní designovou přírodní vůni. Klidně přidejte i bylinky v podobě sušených levandulových květů, máty či heřmánku.

Nejlepší vůně do bytu může být i plastová

Jestli jste dosud žili v přesvědčení, že plast vždycky škodí přírodě, pomůžeme vám tuto mylnou představu vyvrátit. Na českém trhu už se objevily prostorové osvěžovače vzduchu FrePro, jejichž výroba podléhá přísným kontrolám. Nejlepší vůně do bytu z ekologického plastu dokážou vonět i měsíc v kuse. A ještě vkusně vypadají. Třeba vonná elipsa Remind Air Curve je vyráběna v mnoha barvách a v rozličných vůních. Doma ji přichytíte na kterékoliv místo pomocí držáku s oboustrannou lepicí páskou. Celý byt dokáže provonět také elektronický osvěžovač vzduchu Easy Fresh 2.0. Nemusíte jej plnit žádnou tekutinou ani gelem. Stačí baterie a vonný kryt dle vašeho přání. Přístroj si sám reguluje šíření aromatu do prostoru, je pro to dokonale nastaven. Až bude vůně slábnout, sám si řekne o výměnu tím, že na vás zasvítí kontrolkou. No není to snadné?

Můj e-shop webdesign 2bcreative.cz
Doprava zdarma nad 1815 Kč bez DPH
Doručení od 79 kč s DPH